Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst

Le Chemin de Fer du Bocq

Ticket BOEKING

Vertrekkend vanuit het station van Spontin brengt de reis – die ongeveer 1u30 duurt – je naar Ciney (momenteel geen toegang) voordat je terugkeert naar Spontin waar de reis verder gaat naar Bauche en eindigt met een terugkeer naar het startpunt.

  • RESERVERING VERPLICHT
  • Beperkte plaatsen
  • zaterdag 22 juni 2024 ! S AVONDS !
94.00

Kom genieten van een uitzonderlijke bistronomische ervaring aan boord van onze vintage trein (wagons met airconditioning)!

Kom genieten van een van de langste dagen van het jaar en een historische treinrit door de prachtige Vallée du Bocq.

Dankzij de gulle subsidies van het Waalse Gewest zijn we verheugd om de spannende plannen die op stapel staan om onze spoorlijn nog veiliger en comfortabeler te maken, met jullie te kunnen delen. Dit jaar beginnen we met belangrijke verbeteringen aan onze lijn, die niet alleen zullen profiteren van de expertise van gespecialiseerde bedrijven, maar ook van de toewijding van onze gewaardeerde PFT/Chemin de Fer du Bocq vrijwilligers.

Deze werkzaamheden zullen een impact hebben op onze reguliere en speciale treindienstregelingen in 2024.

 

logo, icon, company name
logo, icon, company name

Nieuws

Sinterklaas 2023 - foto album

Zoals elk jaar had Sinterklaas afspraak met de kinderen op Le Chemin de Fer du Bocq. Klik op de foto’s om ze te vergroten.     Met dank aan de volgende personen voor de foto’s Jean-Pierre Désirant, Pierre Lefebvre © PFT-TSP Reproductie verboden zonder toestemming van communication.interne@pfttsp.be

Steun ons door het bestellen van ons tijdschrift Op De Baan 2024

Door een abonnement te nemen op ons tijdschrift Op De Baan helpt u onze vereniging bij het behoud, de restauratie, de ontwikkeling en het onderhoud van onze spoorweginrichtingen van de Retrotrain in Saint-Ghislain en van Le Chemin de Fer du Bocq. Aarzel niet! Klik op de foto voor informatie:

Spoorfeest 2023 - foto album

Zoals elk jaar is het weekend van 15 augustus voor het Toerisme en SpoorPatrimonium een gelegenheid om grote aantallen bezoekers te verwelkomen op het Spoorfeest op Le Chemin de Fer du Bocq-lijn. Vrijwilligers zijn al maanden hard aan het werk en bieden een breed scala aan activiteiten voor jong en oud. Bekijk onze fotoalbums hieronder….

Ontdek de Bocq-vallei aan boord van een ouderwetse trein

logo, company name
De Travellers’ Choice award bekroont een selectie van accommodaties, attracties en restaurants die voortdurend uitmunten in gastvrijheid en die in de top 10 van TripAdvisor staan.

Wij hebben deze onderscheiding gekregen,
– Het is dankzij u, de toeristen, de dagjesmensen, de treinliefhebbers, dank u wel!
– Het is dankzij u, de vrijwilligers van de vereniging die elke dag alles in het werk stellen om onze bezoekers te verwelkomen, DANK U!

Wij zullen ons blijven verbeteren om u nog beter te kunnen verwelkomen!

Stap in een authentiek motorwagen uit de jaren 1950 voor een rit met commentaar door de Bocq-vallei, of neem deel aan een van onze speciale evenementen, variërend van een maaltijd aan boord van de trein of een ontmoeting met Sinterklaas.

Vertrekkend vanuit het station van Spontin brengt de reis – die ongeveer 1u30 duurt – je naar Ciney (momenteel geen toegang) voordat je terugkeert naar Spontin waar de reis verder gaat naar Bauche en eindigt met een terugkeer naar het startpunt.

Dieren zijn welkom aan boord.

Ben je een groep of een bedrijf? Of je nu 30 of 300 bent, hebben we ook aan je gedacht, of het nu voor een verjaardag, een personeelsfeest, een Incentive, een privé-fotosafari of een ander evenement is … Bezoek onze pagina ‘Groepen’ of neem contact met ons op : Groupes@cfBocq.be

Ben je fotograaf, filmproducent? Onze prachtige spoorlijn en onze historische materieel kunnen u ter beschikking worden gesteld voor uw films of foto’s. neem contact met ons op : Groupes@cfBocq.be

Eerste activiteit om te doen in Spontin, België

"Eenvoudig leuke ervaring"

Gewoon op internet reserveren of langs gaan. En kalm ritje in een oud treinstel Gepassioneerde vrijwilligers die dit staande houden in Waalse eenvoud

– Henkyboy, Tripadvisor
"Super activiteit!"

Super activiteit! Zeer bevlogen vrijwilligers aan het werk. Door een ticketje te kopen voor de trein steun je gelijk ons erfgoed. Zeer vriendelijke mensen, uitleg in het Frans en in het Nederlands. De mogelijkheid om iets te drinken in het oude station voor of na je reis.

– Rosanne L., Google Reviews
Festival de Bocq (Aug 2022)

Ondanks de warmte was de zondag een mooie dag waarop wij jullie mochten bezoeken. Om privé redenen has ook de Tubize mijn bijzondere aandacht, maar ook het grote aantal HLD-diesels verbaasde mij.

– John Schuurmans, Facebook groep "Le Chemin de Fer du Bocq - Ligne 128 / Spoorlijn 128"
"Charmante en authentieke"

Op deze fantastische, charmante en authentieke plaats, restaureren en onderhouden bevlogen vrijwilligers een reeks oude treinstellen en locomotieven. Er kan ook meegereden worden langs een uiterst charmant enkelspoor door een prachtige vallei

– Peter V., Google Reviews
"Unieke ervaring"

Ons allereerste evenement van PFT-TSP waar we voor inschreven was meteen een schot in de roos. Wij reden mee met de 'Valentrain' op 12-2-2022 waarbij we een 5-gangen menu geserveerd kregen in hun rijdende Mitropa restauratierijtuig. een gezellige Valentijn-uitstap voor mijn vrouw en ik. Onderweg waren er een paar stops voorzien om de beentjes te strekken en foto's te nemen (Gelukkig hadden we het mooie weer mee). Ook heel wat uitleg gekregen van onze vriendelijke "chef-garde", weliswaar in het frans maar voor mij persoonljk geen probleem. Verwacht onderweg geen vergezichten, je rijdt dan ook door bossen en tunnels, maar dat alleen al heeft ook zijn charmes! Doe zo verder PFT-TSP!

– Musicfan07, TripAdvisor
Festival (Aug 2022)

Leuke museumlijn met een afwisselend decor. Een aanrader, zeker voor treinliefhebbers gedurende of tijdens het jaarlijkse treinfestival.

– Ludo L, TripAdvisor