Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst

Vertrekkend vanuit het station van Spontin brengt de reis – die ongeveer 1u30 duurt – je naar Ciney (momenteel geen toegang) voordat je terugkeert naar Spontin waar de reis verder gaat naar Bauche en eindigt met een terugkeer naar het startpunt.

  • ONLINE RESERVERING VERPLICHT
  • ALLEEN op zondag 2 april 2023
10.50

Kom ons 31e seizoen met ons vieren aan boord van de Tain des sorciers en ontvang een gratis drankje!

 

Dankzij de hulp van de Bocq brouwerij (La brasserie du Bocq),

logo, company name

ontvangt u een gratis drankje en waarom niet, kom proeven van een speciaal bier …

logo

 

Kom aan boord van een authentieke historische trein (panoramatrein uit de jaren 1950 of een trein uit de jaren 1930) voor een rondleiding door de vallei van Bocq.

  • VERPLICHTE ONLINE RESERVERING
  • BEPERKTE PLAATSEN
  • Activiteit voor 10 jaar en +
  • Data 2023: 9 april, 1 mei, 1 juli, 6 augustus, 9 september, 1 oktober en 5 november
18.50

Deze becommentarieerde wandeling (enkel in het Frans) van 10 km tussen Spontin en Bauche, laat je de prachtige beboste vallei van Bocq en zijn mythische spoorweg ontdekken. Terugkeer per “vintage” motorwagen (jaren ’50).

logo, icon, company name
logo, icon, company name

Nieuws

Bauche-ingangswissel januari 2023

Begin januari werden de werkzaamheden in Bauche voortgezet bij grillig weer. De kleine ploeg vrijwilligers ging verder met de montage en installatie van het eerste deel van de Bauche-ingangswissel.     Foto’s : Pierre Lefebvre, Raymond Degraeve, Aurélien Daenen

Onderhoud in de bocht onder het viaduct E411 - januari-februari 2023

Ter voorbereiding van het toeristische seizoen 2023 hebben onze vrijwilligers de rails in de bocht onder het E411-viaduct gedemonteerd. Door het verkeer en speciale treinen in de afgelopen jaren waren de rails op dit punt te versleten om nog veilig te kunnen rijden. De ontmanteling nam veel tijd en duurde meerdere dagen. Verroeste hoekbevestigingen maakten…

Ontdek de Bocq-vallei aan boord van een ouderwetse trein

logo
De Travellers’ Choice award bekroont een selectie van accommodaties, attracties en restaurants die voortdurend uitmunten in gastvrijheid en die in de top 10 van TripAdvisor staan.

Wij hebben deze onderscheiding gekregen,
– Het is dankzij u, de toeristen, de dagjesmensen, de treinliefhebbers, dank u wel!
– Het is dankzij u, de vrijwilligers van de vereniging die elke dag alles in het werk stellen om onze bezoekers te verwelkomen, DANK U!

Wij zullen ons blijven verbeteren om u nog beter te kunnen verwelkomen!

Stap in een authentiek panoramisch motorwagen uit de jaren 1950 voor een rit met commentaar door de Bocq-vallei, of neem deel aan een van onze speciale evenementen, variërend van een maaltijd aan boord van de trein of een ontmoeting met Sinterklaas.

Vertrekkend vanuit het station van Spontin brengt de reis – die ongeveer 1u30 duurt – je naar Ciney (momenteel geen toegang) voordat je terugkeert naar Spontin waar de reis verder gaat naar Bauche en eindigt met een terugkeer naar het startpunt.

Dieren zijn welkom aan boord.

Ben je een groep of een bedrijf? Of je nu 30 of 300 bent, hebben we ook aan je gedacht, of het nu voor een verjaardag, een personeelsfeest, een Incentive, een privé-fotosafari of een ander evenement is … Bezoek onze pagina ‘Groepen’ of neem contact met ons op : [email protected]

Ben je fotograaf, filmproducent? Onze prachtige spoorlijn en onze historische materieel kunnen u ter beschikking worden gesteld voor uw films of foto’s. neem contact met ons op : [email protected]

Eerste activiteit om te doen in Spontin, België

"Eenvoudig leuke ervaring"

Gewoon op internet reserveren of langs gaan. En kalm ritje in een oud treinstel Gepassioneerde vrijwilligers die dit staande houden in Waalse eenvoud

– Henkyboy, Tripadvisor
"Super activiteit!"

Super activiteit! Zeer bevlogen vrijwilligers aan het werk. Door een ticketje te kopen voor de trein steun je gelijk ons erfgoed. Zeer vriendelijke mensen, uitleg in het Frans en in het Nederlands. De mogelijkheid om iets te drinken in het oude station voor of na je reis.

– Rosanne L., Google Reviews
Festival de Bocq (Aug 2022)

Ondanks de warmte was de zondag een mooie dag waarop wij jullie mochten bezoeken. Om privé redenen has ook de Tubize mijn bijzondere aandacht, maar ook het grote aantal HLD-diesels verbaasde mij.

– John Schuurmans, Facebook groep "Le Chemin de Fer du Bocq - Ligne 128 / Spoorlijn 128"
"Charmante en authentieke"

Op deze fantastische, charmante en authentieke plaats, restaureren en onderhouden bevlogen vrijwilligers een reeks oude treinstellen en locomotieven. Er kan ook meegereden worden langs een uiterst charmant enkelspoor door een prachtige vallei

– Peter V., Google Reviews
"Unieke ervaring"

Ons allereerste evenement van PFT-TSP waar we voor inschreven was meteen een schot in de roos. Wij reden mee met de 'Valentrain' op 12-2-2022 waarbij we een 5-gangen menu geserveerd kregen in hun rijdende Mitropa restauratierijtuig. een gezellige Valentijn-uitstap voor mijn vrouw en ik. Onderweg waren er een paar stops voorzien om de beentjes te strekken en foto's te nemen (Gelukkig hadden we het mooie weer mee). Ook heel wat uitleg gekregen van onze vriendelijke "chef-garde", weliswaar in het frans maar voor mij persoonljk geen probleem. Verwacht onderweg geen vergezichten, je rijdt dan ook door bossen en tunnels, maar dat alleen al heeft ook zijn charmes! Doe zo verder PFT-TSP!

– Musicfan07, TripAdvisor
Festival (Aug 2022)

Leuke museumlijn met een afwisselend decor. Een aanrader, zeker voor treinliefhebbers gedurende of tijdens het jaarlijkse treinfestival.

– Ludo L, TripAdvisor