Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst

Vertrekkend vanuit het station van Spontin brengt de reis – die ongeveer 1u30 duurt – je naar Ciney (momenteel geen toegang) voordat je terugkeert naar Spontin waar de reis verder gaat naar Bauche en eindigt met een terugkeer naar het startpunt.

logo, icon, company name
logo, icon, company name

Nieuws

Een tweede jeugd voor de ingang van onze tunnel te Spontin!

Spoorlijn 128 verbond Ciney met Yvoir. Een groot deel wordt nu beheerd door het Toeristisch Spoor Patrimonium (vzw TSP). Hierdoor is het TSP ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de kunstwerken op deze lijn. Al meerdere jaren staat een opfrissing aan de tunnelingang van Spontin op hun verlanglijstje. Deze tunnel is een kunstwerk in neo-middeleeuwse…

Verfwerk bij de Dorinne en Spontin spoorwissels

Op 22 september staken verschillende vrijwilligers de handen uit de mouwen om de verf van sommige markeringen op te frissen. Met de nieuwe verflaag zijn de randen van de metalen delen veel makkelijker te zien. Dit is vooral belangrijk voor de mensen die in het spoor werken, maar ook voor de kraanbestuurders tijdens hun werkzaamheden….

Goede vibraties voor de Chemin de Fer du Bocq!

De Chemin de Fer du Bocq in de schijnwerpers op de Belgische televisie (RTBF) … De RTBF heeft zojuist een reportage uitgezonden over de Chemin de Fer du Bocq en meer in het bijzonder over de Bocq Gourmand, onze restauranttrein. Om te kijken en te delen zonder mate. (https://www.rtbf.be/article/au-chemin-de-fer-du-bocq-on-met-les-petits-plats-dans-les-grands-11075430 Wij organiseren twee Bocq Gourmand evenementen…

Ontdek de Bocq-vallei aan boord van een ouderwetse trein

logo
De Travellers’ Choice award bekroont een selectie van accommodaties, attracties en restaurants die voortdurend uitmunten in gastvrijheid en die in de top 10 van TripAdvisor staan.

Wij hebben deze onderscheiding gekregen,
– Het is dankzij u, de toeristen, de dagjesmensen, de treinliefhebbers, dank u wel!
– Het is dankzij u, de vrijwilligers van de vereniging die elke dag alles in het werk stellen om onze bezoekers te verwelkomen, DANK U!

Wij zullen ons blijven verbeteren om u nog beter te kunnen verwelkomen!

Stap in een authentiek panoramisch motorwagen uit de jaren 1950 voor een rit met commentaar door de Bocq-vallei, of neem deel aan een van onze speciale evenementen, variërend van een maaltijd aan boord van de trein of een ontmoeting met Sinterklaas.

Vertrekkend vanuit het station van Spontin brengt de reis – die ongeveer 1u30 duurt – je naar Ciney (momenteel geen toegang) voordat je terugkeert naar Spontin waar de reis verder gaat naar Bauche en eindigt met een terugkeer naar het startpunt.

Dieren zijn welkom aan boord.

Ben je een groep of een bedrijf? Of je nu 30 of 300 bent, hebben we ook aan je gedacht, of het nu voor een verjaardag, een personeelsfeest, een Incentive, een privé-fotosafari of een ander evenement is … Bezoek onze pagina ‘Groepen’ of neem contact met ons op : [email protected]

Ben je fotograaf, filmproducent? Onze prachtige spoorlijn en onze historische materieel kunnen u ter beschikking worden gesteld voor uw films of foto’s. neem contact met ons op : [email protected]

Eerste activiteit om te doen in Spontin, België

"Eenvoudig leuke ervaring"

Gewoon op internet reserveren of langs gaan. En kalm ritje in een oud treinstel Gepassioneerde vrijwilligers die dit staande houden in Waalse eenvoud

– Henkyboy, Tripadvisor
"Super activiteit!"

Super activiteit! Zeer bevlogen vrijwilligers aan het werk. Door een ticketje te kopen voor de trein steun je gelijk ons erfgoed. Zeer vriendelijke mensen, uitleg in het Frans en in het Nederlands. De mogelijkheid om iets te drinken in het oude station voor of na je reis.

– Rosanne L., Google Reviews
Festival de Bocq (Aug 2022)

Ondanks de warmte was de zondag een mooie dag waarop wij jullie mochten bezoeken. Om privé redenen has ook de Tubize mijn bijzondere aandacht, maar ook het grote aantal HLD-diesels verbaasde mij.

– John Schuurmans, Facebook groep "Le Chemin de Fer du Bocq - Ligne 128 / Spoorlijn 128"
"Charmante en authentieke"

Op deze fantastische, charmante en authentieke plaats, restaureren en onderhouden bevlogen vrijwilligers een reeks oude treinstellen en locomotieven. Er kan ook meegereden worden langs een uiterst charmant enkelspoor door een prachtige vallei

– Peter V., Google Reviews
"Unieke ervaring"

Ons allereerste evenement van PFT-TSP waar we voor inschreven was meteen een schot in de roos. Wij reden mee met de 'Valentrain' op 12-2-2022 waarbij we een 5-gangen menu geserveerd kregen in hun rijdende Mitropa restauratierijtuig. een gezellige Valentijn-uitstap voor mijn vrouw en ik. Onderweg waren er een paar stops voorzien om de beentjes te strekken en foto's te nemen (Gelukkig hadden we het mooie weer mee). Ook heel wat uitleg gekregen van onze vriendelijke "chef-garde", weliswaar in het frans maar voor mij persoonljk geen probleem. Verwacht onderweg geen vergezichten, je rijdt dan ook door bossen en tunnels, maar dat alleen al heeft ook zijn charmes! Doe zo verder PFT-TSP!

– Musicfan07, TripAdvisor
Festival (Aug 2022)

Leuke museumlijn met een afwisselend decor. Een aanrader, zeker voor treinliefhebbers gedurende of tijdens het jaarlijkse treinfestival.

– Ludo L, TripAdvisor