Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst
Terug naar Blog

Spoorfeest 2023 - foto album

a group of people standing next to a train

Zoals elk jaar is het weekend van 15 augustus voor het Toerisme en SpoorPatrimonium een gelegenheid om grote aantallen bezoekers te verwelkomen op het Spoorfeest op Le Chemin de Fer du Bocq-lijn. Vrijwilligers zijn al maanden hard aan het werk en bieden een breed scala aan activiteiten voor jong en oud. Bekijk onze fotoalbums hieronder.

 

Helena stoomlocomotief van Stoomtrein Dendermonde Puurs (Click op de foto’s om ze groter te zien)

 

 

 

Activiteiten voor jong en oud (Click op de foto’s om ze groter te zien)

Tijdens de 3 dagen van ons Spoorfeest boden onze vrijwilligers een brede waaier aan activiteiten aan: uitleg over de werking van een stoomlocomotief, ©LEGO netwerk, treinsimulator, mozaïek, schminken voor kinderen, discobarwagen, wateractiviteiten met de brandweercadetten, non-stop treinritten, springkasteel voor kinderen, nabootsingen van kampen uit de oorlog van 1939-1945 en rijkswachters in historische uniformen:

 

 

Ontdek de regio per trein … of bus (Click op de foto’s om ze groter te zien)

Onze bezoekers konden de prachtige Bocq-vallei ontdekken aan boord van onze treinen, maar ook met de historische bus van onze vrienden van het Brussels Stedelijk Transport Museum (MTUB): 3 routes van elk ongeveer 45 minuten werden aangeboden om de regio te doorkruisen richting Purnode, Crupet of Braibant.

 

 

 

Tentoonstelling van locomotieven en rijtuigen in Ciney (Click op de foto’s om ze groter te zien)

Onze bezoekers konden veel van de locomotieven en rijtuigen die in Ciney te zien waren bewonderen en bezoeken: 2715 “New Look”, NMBS serie 11 en 21, Vectron DB Cargo, 6400 DB, Cargo, Class 66 Railtraxx, Traxx TCA RAIL en Flirt 3 Arriva.

 

 

 

 

Onze hartelijke dank gaat uit naar onze vele bezoekers, maar ook naar onze vrijwilligers die hard hebben gewerkt voor, tijdens en na het lange weekend van 15 augustus, aan boord van de locomotieven en rijtuigen, bij de kassa, de barbecue, de bar, de winkel en op zoveel andere plaatsen langs de lijn.

 

a group of people standing in front of a train

Enkele van onze vrijwilligers op zaterdag 12 augustus

 

 

Enkele van onze vrijwilligers op dinsdag 15 augustus

Dank u! Dank u voor het in leven houden van de TSP en Le Chemin de Fer du Bocq!

 

Met dank aan de volgende fotografen voor de foto’s :  Belgian Train Photography, Loïc Bill, Anne Debaisieux, Eric Delchambre, Dave De Mey, Jean-Marc Leonard, Patrick Raes, Christine Van Heertum, Francois Van Parys, et Hélène Zébrelle

© PFT-TSP Reproductie verboden zonder toestemming van communication.interne@pfttsp.be