Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst
Terug naar Blog

Actualiteit Saint-Ghislain, februari - maart 2023

a room with a wooden floor

Bij de modelbouwers werd de bar versierd met de stationsnaamborden van de stations uit de omgeving van Saint-Ghislain. De verzameling kepies is nu te zien in beveiligde vitrines en de ontwikkeling van het derde modelspoornet gaat verder.

In de zaal “archieven” zijn Pierre en Marcel begonnen met het inventariseren van de plannen op schaal 1/1000. De collectie bevat meer dan 80% van de Belgische stations. Tot op heden zijn de plannen van 1040 stations verwerkt. Geïnteresseerden kunnen de plannen raadplegen tijdens de openingsuren van Rétrotrain voor het publiek, namelijk op de eerste zaterdag van de maand (tussen 10 en 13 uur), of op dinsdag om 14 uur op afspraak. Er is een fotokopieerapparaat aanwezig: de kosten bedragen 0,25 euro per kopie.

Contact voor raadpleging van de
stationsplannen : la.saga.des.gares@gmail.com of 0496/14.42.88

 

van links naar rechts : de inrichting van de bar, de verzameling kepies, een deel van het 3e modelspoornet, de kasten met de plannen op schaal 1/1000

 

 

 

Foto’s : Marcel Vilain

 

Wat de boetiek betreft, zijn onze vrijwilligers doorgegaan met het monteren van nieuwe rekken om er de stock boeken op te leggen.

 

 

 

Foto’s : Clément Scholl, Philippe Gousset

  • ONLINE RESERVERING VERPLICHT
  • ALLEEN op zondag 2 april 2023
10.50

Kom ons 31e seizoen met ons vieren aan boord van de Tain des sorciers en ontvang een gratis drankje!

 

Dankzij de hulp van de Bocq brouwerij (La brasserie du Bocq),

logo, company name

ontvangt u een gratis drankje en waarom niet, kom proeven van een speciaal bier …

logo

 

Kom aan boord van een authentieke historische trein (panoramatrein uit de jaren 1950 of een trein uit de jaren 1930) voor een rondleiding door de vallei van Bocq.