Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst
Terug naar Blog

De grote terugkeer van de 4506

IMG_5235

Na enkele jaren van afwezigheid en een onderhoudsbeurt van de motoren,

het treinstel 4506 is terug op de sporen van de Chemin de Fer du Bocq.

Reeds verschillende maanden was motorrijtuig 4506 (meer info over motorrijtuig 4506) het voorwerp van alle aandacht van de vrijwilligers van de ateliers van Saint Ghislain; deze verschillende interventies werden beschreven in een van de vorige blogs.

Op donderdagavond 4 augustus werd de wagon op een vrachtwagen geladen en reed het uitzonderlijke konvooi ‘s nachts tussen Saint-Ghislain en Spontin.

Op vrijdag 5 augustus was het amper 6 uur ‘s morgens, de zon was nog maar net opgekomen en de vrijwilligers en de transporteur waren al druk in de weer rond de machine.

a passenger train that is sitting on a railroad track

Met behulp van een rangeerlocomotief en een platte wagen wordt de wagon langzaam van de vrachtwagen neergelaten en bevindt hij zich weer op de rails van de Chemin de Fer du Bocq (video 1 en video 2).

 

Het is tijd om de oplegger om te bouwen en dan is het spoorwagon 554.18 (meer info over het spoorwagon 554.18) dat op de vrachtwagen klimt (video 1). Hij zal worden teruggebracht naar onze werkplaatsen in Saint-Ghislain, waar hij de komende maanden de nodige evaluaties zal ondergaan om hem weer operationeel te maken.

a train that is sitting in the grass

Het is amper 9 uur, alles is klaar, we moeten ons nog voorbereiden op het verkeer van de dag… en de 4506 treinstel klaarmaken (controles, homologatie, schoonmaken, installatie van de geluidsinstallatie, enz.) zodat het binnenkort “op de 128” kan rijden.

Proficiat en dank aan alle PFT vrijwilligers die de terugkeer van de 4506 naar de Chemin de Fer du Bocq mogelijk hebben gemaakt!

(Foto’s: C. Woiche en M. Lorent)