Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst
Terug naar Blog

Subsidie van het Waals Gewest voor de Chemin de Fer du Bocq

logo, company name

Dit jaar was de Waalse kerstman erg gul met de Chemin de Fer du Bocq.

Op 22 december heeft de Waalse regering, op initiatief van de minister van Toerisme, Valérie De Bue, een subsidie van 1.300.000 euro goedgekeurd voor de ontwikkeling en het voortbestaan van lijn 128, bekend als de “Chemin de Fer du Bocq”.

Met deze subsidie kunnen de komende jaren de volgende projecten worden uitgevoerd

  • De versterking van het station van Spontin: door zijn centrale ligging in het hart van de vallei van Bocq is het station van Spontin geografisch en toeristisch gezien het meest geschikt om activiteiten in verband met de lijn te ontwikkelen (evenementen, horeca, vertrek voor andere toeristische activiteiten, …).
  • De aanleg van een instapspoor te Ciney: het is de bedoeling een dubbel spoor aan te leggen om de locomotief in staat te stellen te keren en terug te keren naar de voorkant van de trein. Het doel is de passagiers een extra toegang tot de Chemin de Fer du Bocq te bieden, dankzij de aanleg van een echt, veilig instapplatform. Momenteel moeten passagiers instappen in station Spontin.
  • De heropening van het station Evrehaille-Bauche en de verbinding met Yvoir: het project voorziet in het herstel van het spoor in het station Evrehaille-Bauche met het oog op de heropening ervan en de aanleg van een dubbel spoor. Het is ook de bedoeling een centraal perron tussen de twee sporen aan te leggen zodat de reizigers in alle veiligheid kunnen in- en uitstappen in het station Evrehaille-Bauche.

Dit is een prachtig eindejaarsgeschenk!

De Raad van Bestuur van de vzw “Patrimoine Ferroviaire et Tourisme”, die de Chemin de Fer du Bocq beheert, bedankt

  • de overheid, vertegenwoordigd door de minister van Toerisme, Valérie De Bue, voor haar vertrouwen en belangstelling voor onze mooie spoorlijn en haar toeristische potentieel
  • de vrijwilligers van de vereniging die vele uren hebben gewerkt om deze subsidieaanvraag voor te bereiden.

Meer informatie volgt later, maar aarzel niet het persbericht op de website van de Waalse regering te raadplegen

Wij wensen u allen prettige feestdagen!

 

a colorful train on the tracks