Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst
  • ONLINE BOEKEN AANBEVOLEN
  • Uitzonderlijk ! De verborgen kant van de Chemin de Fer du Bocq!

Ontdekkingsdagen - Achter de schermen van de Chemin de Fer du Bocq.

Snelle details

Volwassenen vanaf 12 jaar (+ reserveringskosten (zie FAQ) = 12,72 €)
13
12
kinderen 4 tot 11 jaar (+ reserveringskosten (zie FAQ) = 6,36 €)
6.5
6

Een prachtig voorbeeld van conservering

Onze mooie lijn is een prachtig voorbeeld van het behoud van het spoorwegerfgoed. Maar dit vergt elke dag hard werken van alle vrijwilligers van de vereniging (Spoorwegerfgoed en Toerisme).

———————————————————————————-

Spoorlijn 128 verbond Ciney met Yvoir. Een groot deel ervan wordt voor toeristische doeleinden beheerd door de vzw Patrimoine Ferroviaire et Tourisme (PFT) onder de naam “Le Chemin de Fer du Bocq”.

Deze vereniging, die ook verantwoordelijk is voor het onderhoud van de kunstwerken van de spoorlijn, nodigt u uit om het gloednieuwe aspect te komen ontdekken van de neo-middeleeuwse ingang van de Spontin-tunnel, die in 1898-99 werd geboord en die heeft geprofiteerd van een innovatief lagedrukproces van luchtgummen. Uitleg ter plaatse.

En dat is nog niet alles! U kunt per treinwagon naar een bouwplaats reizen waar de vrijwilligers van de vereniging machines gebruiken waarvan het technologische niveau de wederopbouw en het onderhoud van de spoorweginfrastructuur in optimale staat mogelijk maakt, zoals door de controle-instanties wordt verlangd.

Deel de informatie met...