COVID19 - steun ons. Kliek hier
Klik hier om een rit te reserveren

 

TOERISTISCHE TREIN TUSSEN
                 CINEY, SPONTIN en
BAUCHE

 

"Le Chemin de Fer du Bocq" wordt sinds 1992 uitgebaat door de vzw Toerisme en SpoorPatrimonium die het mogelijk maakt om de vele charmes van deze magnifieke vallei tussen Ciney en Purnode (Yvoir) te ontdekken.
De lijn, aangelegd tussen 1890 en 1907, werd voor het reizigersverkeer gesloten in 1960 en voor het goederenverkeer in 1983. Ze werd terug in berijdbare toestand gebracht door gepassioneerde vrijwilligers. Vandaag rijden er opnieuw treinen op deze pittoreske secundaire lijn tijdens de zomerperiode..
Vanaf Ciney volgt het spoor de vermaarde "Ligne du Luxembourg" tot in Braibant. Iets verder verlaat ze het plateau van de Condroz en daalt via een sterke helling (16 mm/m) en een indrukwekkende insnijding af naar de Bocqvallei. De Bocq mondt uit in de Maas. Voorbij het stationnetje van Sovet, in het midden van de vallei, zien we het eerste waterbevoorradingspunt van de I.M.B.W. (Intercommunale Maatschappij van Brussel voor de Watervoorziening). Daarna kruist de lijn via een stenen viaduct het pittoreske dorpje genaamd Senenne. Vervolgens volgt de lijn het gekanaliseerde deel van de Bocqrivier. Na een volgende bocht is het station van Spontin in zicht waar twee oude Mitropas rijtuigen als ontvangstlokalen dienen. Na een halte van enkele minuten wordt de reis verdergezet door de heuvel via een 500 meter lange tunnel. Bij de uitrit van de tunnel rijden we langs de bottelarij van de Sources de Spontin. Twee kilometer verder rijden we voorbij de restanten van een kalkoven vooraleer we aankomen in het station van Dorinne-Durnal. Het is daar dat het meest spectaculaire deel van de spoorweg begint tot in Purnode... Een traject van twee kilometer telt niet minder dan 3 tunnels en 5 viaducten dwars door de adembenemende natuur! De rest van de spoorlijn wordt beetje bij beetje heraangelegd door de vrijwilligers.

 

Zin om ons te helpen? Le Chemin de Fer du Bocq is op zoek naar vrijwilligers voor het uitvoeren van diverse projecten. Er is geen ervaring nodig; de projecten worden begeleid door ervaren vrijwilligers. Meer informatie vindt u op deze pagina

 

 

Een activiteit om met gans de familie te doen, zonder reserveringsverplichting.

Start vanaf het station Ciney en ontdek verschillende beroepen in de stations van “Le Chemin de Fer du Bocq”.

Prijs: € 20 voor onbeperkt meerijden op onze spoorlijn en deelname aan elke activiteit.

 

Vis mon job NL

De medewerkers van "Le Chemin de Fer du Bocq" nodigen u uit op 27 en 28 april 2019
voor een uitzonderlijke en onvergetelijke uitstap door de vallei van de Bocq.

Laat u meevoeren door deze unieke soort ontspanning.

Zaterdag 05 en zondag 06 oktober 2019, reed de Bocq Gourmand (restauranttrein) op onze spoorlijn “Le Chemin de Fer du Bocq”. Een 3 uur durende rit waarbij u tijdens het genieten van een heerlijke maaltijd, onze mooie lijn kan ontdekken.

Na het succes van de Bocq Gourmand van mei nodigen de medewerkers van "Le Chemin de Fer du Bocq" u uit op 05 en 06 oktober 2019 voor twee uitzonderlijke en onvergetelijke uitstappen door de vallei van de Bocq.

QVW

ma di wo do vr za zo
6
7
8
9
13
14
15
16
20
22
23
27
28
29
30

Facebook Group

 

 

Contacteer ons