Snelle details
Volwassenen en jongeren
(+ boekingskosten (6%, zie FAQ)
€ 96.00
Genieten van een uitstekende maaltijd aan boord van een authentieke oldtimer trein op een van de langste dagen van het jaar? Het is een droom die uitkomt!
Een verrassende bistronomische ervaring: de Bocq Gourmand du Solstice op de Chemin de Fer du Bocq.
Kom genieten van een van de langste dagen van het jaar en een uitzonderlijke bistronomische ervaring aan boord van onze vintage trein!
Je reist door de prachtige Bocq-vallei terwijl je geniet van een bistronomische maaltijd in een restauratierijtuig uit de jaren 1960 (wagons met airconditioning).
Dienstregeling:
– Zaterdag 21 juni 2025: vertrek om 13.00 uur en 19.00 uur.
– Zondag 22 juni: vertrek om 13.00 uur.
-
Ophalen bij station Spontin :
– Zaterdag 21 juni 2025 tussen 12.45 en 13.00 uur of tussen 18.45 en 19.00 uur
– Zondag 22 juni 2025 tussen 12.45 en 13.00 uur
-
De Bocq Gourmand du Solstice vindt plaats op een van de meest pittoreske routes van België, in het hart van de Bocq-vallei, en duurt ongeveer 3 uur.
-
Er zijn verschillende stops onderweg.
-
Tijdens de hele reis krijg je een 3-gangen bistronomische maaltijd geserveerd.
-
De trein is voorzien van airconditioning. Je loopt dus geen risico om het te warm of te koud te krijgen !
Opgelet ! Afhankelijk van de werkzaamheden aan de Chemin de Fer du Bocq kan het reisschema worden gewijzigd zonder dat dit invloed heeft op de totale duur van de reis of de service.
-
De trein vertrekt en komt aan in het station van Spontin (Chaussée de Dinant, 3, 5530, Spontin), waar voldoende gratis parkeergelegenheid is.
-
Je reis vindt plaats met de trein die normaal gesproken als volgt is samengesteld (wijzigingen in de samenstelling van de trein zijn altijd mogelijk) :
-
Locomotief 5183
-
Generatorwagon
-
MITROPA restauratierijtuig
-
Barrijtuig HALBERTSTADT
-
Locomotief 5205
-
-
Onze treinen zijn niet uitgerust met toiletten. Er zijn echter wel toiletten beschikbaar in het station van Spontin.
-
Toegankelijkheid voor mensen met beperkte mobiliteit (PBM’s): onze treinen dateren uit de jaren 1930-1960, een periode waarin de toegankelijkheid van het vervoer voor PBM’s nog niet zo ontwikkeld was als nu. We hebben echter mobiele toegangshellingen geïnstalleerd op de meeste van onze treinen.
Neem contact met ons op voor meer informatie : reservation@cfbocq.be -
Je kunt een schema van lijn 128 en de geschiedenis ervan vinden –> HIER
De Chemin de Fer du Bocq is een vereniging zonder winstoogmerk “Patrimoine Ferroviaire et Tourisme – Toerisme Spoorweg en Patrimonium (PFT-TSP)”. -
Uw reservering: binnen de grenzen van onze algemene en bijzondere voorwaarden kunt u uw reservering wijzigen of annuleren.
Neem contact met ons op voor meer informatie : reservation@cfbocq.be
-
-
-
een begeleide tocht door de Bocq-vallei aan boord van onze restauranttrein met airconditioning ;
-
service aan boord door gekwalificeerd personeel ;
-
een 3-gangenmenu van hoge kwaliteit met aperitief, wijn, koffie en water inbegrepen.
Frisdranken en bieren zijn niet inbegrepen en moeten worden betaald tegen de gebruikelijke prijzen ;Opgelet ! Afhankelijk van de werkzaamheden aan de Chemin de Fer du Bocq kan het reisschema worden gewijzigd zonder dat dit invloed heeft op de totale duur van de reis of de service.
-
-
Menu voor zaterdag 21 juni – lunch
Aperitief: Crémant d’Alsace en hapje
(Apéritif : Crémant d’Alsace et mise en bouche)
Zalmravioli met dille gepocheerd in bouillon, witte wijnroom met fijne groentjes
(Ravioles de saumon à l’aneth pochées au court bouillon, crème de vin blanc aux petits légumes)
Gevulde kipballotine, Bister mosterd-honingsaus, dauphinois gratin en groenten
(Ballotine de volaille farcie, sauce moutarde Bister et miel, gratin dauphinois et légumes)
Frambozenbavarois in halve bol met vloeibare kern, rode vruchtencoulis
(Bavarois framboise en ½ sphère au cœur coulant, coulis de fruits rouge(
Koffie (café)
————————
Menu op zaterdag 21 juni – avond
Aperitief: Crémant d’Alsace en hapje
(Apéritif : Crémant d’Alsace et mise en bouche)
Zalmrol gevuld met garnalen, pestovinaigrette, jonge uitjes en parmezaankoekje
(Balluchon de saumon farci aux crevettes, vinaigrette au Pesto, jeunes oignons et biscuit parmesan)
Gerolde poularde met sjalottensaus, dauphinois gratin en warme groenten
(Enroulé de poularde sauce à l’échalotte, gratin dauphinois et ses légumes chauds)
Tartelette van pure chocolade, witte chocoladecoulis en slagroom
(Tartelette chocolat amer, coulis chocolat blanc et crème fleurette)
Koffie (Café)
———————
Menu op zondag 22 juni – lunch
Aperitief: Crémant d’Alsace en hapje
(Apéritif : Crémant d’Alsace et mise en bouche)
Bord met Parmaham, druiven, jonge uitjes en geroosterde geitenkaas op toast met tijm
(Assiette de jambon de Parme, raisins, jeunes oignons et son chèvre rôti sur toast flambé au thym)
Zalmfilet in kruidenkorst, mousselinesaus, basilicumconfit en zachte mosterd, groenten, krieltjes
(Filet de saumon en croute d’herbes, sauce mousseline, confit de basilic et moutarde douce, légumes, grenailles)
Gevulde soezen met banketbakkersroom, chocoladeganache op vanillesaus
(Choux farcis crème pâtissière, ganache chocolat sur crème anglaise)
Koffie (Café)
-
-
Reserveren is verplicht voor dit evenement !
-
Vanwege de opstelling van onze restauratiewagen (tafels van 2 of 4 personen) worden inschrijvingen voornamelijk gedaan door groepen van 2 of veelvouden van 2 deelnemers.
Als al onze 2-persoonstafels volgeboekt zijn, is het mogelijk dat 2 afzonderlijke inschrijvingen aan dezelfde 4-persoonstafel worden geplaatst ! -
Het minimum aantal personen is 28 en het maximum is 42.
Als we minder dan 28 personen hebben, behouden we ons het recht voor om de excursie te annuleren en reeds gemaakte boekingen terug te betalen !Opgelet ! Afhankelijk van de werkzaamheden aan de Chemin de Fer du Bocq kan het reisschema worden gewijzigd zonder dat dit invloed heeft op de totale duur van de reis of de service.
-