Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst
Terug naar Blog

30-31 oktober 2021 : Halloween voor de kinderen

a group of people standing next to a train

Na een onderbreking in 2020 vanwege de pandemie, was Halloween voor de kinderen terug op Le Chemin de Fer du Bocq.

Dit jaar verwelkomden de heksen de kinderen met groot ongeduld : Waka, de slechte tovenaar van de Bocq-vallei, had de favoriete vogel van de heksen alsook en hun krachten gestolen, en alleen de kinderen konden hen helpen.

Met respect voor de sanitaire omstandigheden namen de kinderen deel aan verschillende spelen, waardoor ze de nodige aanwijzingen konden verzamelen om te ontdekken waar Waka de favoriete vogel van de heksen had verstopt.

Nadat ze hun krachten hadden herwonnen, waren de heksen in staat om de treinwagon, die in de tunnel gevangen werd gezet, te bevrijden.

De kinderen moesten toen uitzoeken waar Waka zich verstopte en hem terugbrengen zodat hij de spreuk kon ontgrendelen die de toegang tot het huis van de heks blokkeerde, en zo het toverdrankje kon drinken.

Bij hun terugkeer wachtte de kinderen een verrassing: Pierrot, de man in de maan, bood hen een zacht moment van magie aan.

Zelfs Waka raakte verstrikt in het poëtische spel van Pierrot. Maar Waka heeft ons ook bevestigt dat hij volgend jaar zal terugkeren, met andere spreuken…

a couple of people dressed in costumes